Rychlý salát z daikonu a mrkve

rychlý salát z mrkve a daikonu

Rychlý salát z daikonu a mrkve, který se skvěle hodí třeba jako příloha k pečenému lososu s bramborami, nebo k masu. Kombinace Tamari (kvalitní sójové omáčky bez lepku) a umeoctu dodá tomuto jednoduchému salátu netradiční orientální příchuť.

Rychlý salát z mrkve a daikonu. Jednoduchý recept a skvělá příloha

K přípravě salátu budete potřebovat: (na 2 porce – jako příloha)

  • 3 mrkve
  • 1/4-1/3 daikonu
  • hrst nasekaných listů řapíkatého celeru (použijte jen mladé lístky, světle zelené)
  • sezamová semínka na posypání

Na zálivku:

  • 1 lžíci Tamari
  • 1 lžíci umeoctu (Acidulát z umeboshi)
  • 1 lžíci extrapanenského olivového oleje
Rychlý salát z mrkve a daikonu. Jednoduchý recept a skvělá příloha

Postup:

  1. Očištěné mrkve a daikon nastoruhejte (ideálně škrabkou na julienne nebo “špagetovým“ spiralizérem).
  2. Připravte si zálivku: v mističce promíchejte Tamari, umeocet a olivový olej.
  3. Promíchejte zeleninu se zálivkou.
  4. Přidejte nasekané lístky řapíkatého celeru, čerstvě mletý pepř e posypejte sezamovými semínkami.
Rychlý salát z mrkve a daikonu. Jednoduchý recept a skvělá příloha

Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost:-)

Maria

PS: Naše nejoblíbenější recepty, se kterými bude příprava zdravého jídla pro celou rodinu hračkou, najdete zde >>>. Všechny jsou přirozeně bez lepku, mléka a cukru

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.