Znáš tajemství jemných a voňavých bezlepkových koláčů?

Možná tě překvapí, že těch tajemství je víc…
Ale jedno z nich je úplně jednoduché – a přitom dokáže proměnit skoro každý recept.

Mandlová mouka – klíč k nadýchaným bezlepkovým koláčům

Ráda peču domácí zdravé koláče, které provoní celý byt.
Takové, co si můžeš dát ke kávě jako „malou druhou snídani“ – třeba nadýchaný muffin, šťavnatý koláč s ovocem nebo mrkvový perník, který potěší i děti.

A víš, co dělá tyhle koláče tak jemné a lahodné?
Mandlová mouka.

Proč právě mandlová mouka?

Je přirozeně bez lepku, krásně jemná, a když ji přidáš do těsta,
dodá mu lehkost, vláčnost a jemnou oříškovou vůni.

Navíc má i spoustu zdravotních benefitů – obsahuje zdravé tuky, bílkoviny a minerály.
Takže když s ní ještě nepečeš, určitě ji zkus.

A pokud mandlovou mouku zrovna nemáš, můžeš si ji připravit i doma.
Je to opravdu jednoduché. 👇

Jak si připravit mandlovou mouku doma

Na 100 gramů mandlové mouky stačí rozmixovat 100 gramů mandlí – nic víc. 🙂

Malý tip:
Mandle nejdřív propláchni studenou vodou, nech je oschnout (třeba na pánvi nebo v troubě),
a rozmixuj je až po úplném vychladnutí.

Tenhle krok sice není nutný, ale zbavíš se tak zbytků prachu a případných nečistot.

Tip navíc: jak ji použít v receptech

Mandlová mouka (nebo jen jemně mleté mandle) dokáže vykouzlit nadýchané koláče, sušenky i muffiny,
které jsou přirozeně bez lepku, ale chuťově naprosto dokonalé.

Zkus v některém svém oblíbeném receptu nahradit část klasické mouky mandlovou
uvidíš, jaký rozdíl to udělá.

A jestli chceš inspiraci, mrkni na některé z mých receptů, kde mandlovou mouku často používám:

mandlový koláč s malinami.
Malinovo-mandlová bublanina
bezlepková mandlová bábovka
Bezlepková mandlová bábovka
Třešňový koláč bez lepku
Třešňový koláč s drobenkou

Dej i vědět, jestli některý z receptů vyzkoušíš.

Měj prima den!

Maria

Chceš víc zdravých receptů?
V mé kuchařce „Chutně bez lepku, mléka a cukru“ najdeš 60 jednoduchých receptů – od snídaní po večeře, všechny přirozeně bez lepku, mléka a bílého cukru.
Podívej se na kuchařku >>>

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *