Miluju jednoduché recepty se skvělým výsledkem a tohle je rozhodně jeden z nich. Takže jestli máte rádi kombinaci hořké čokolády, malin a mandlí, tohle určitě vyzkoušejte.
Je to také ideální svačinka do skleničky, kterou můžete vzít s sebou. Krásně drží tvar, a když ho budete uchovávat v lednici, příjemně vás ochladí (krom toho, že díky mandlovému máslu také trošku zasytí).
Skvělou konzistenci tomuto krému dává kombinace kukuřičného škrobu a práškového agaru (agar-agar je mořská řasa, která se chová jako želatina – ale rostlinného původu).
Krém vám bez problémů vydrží 3 dny v lednici, takže si jej můžete připravit klidně do zásoby (trochu). A budete ho mít po ruce, protože když už má dítě (nebo vy) hlad, tak je pozdě začít shánět nějakou zdravou alternativu.Moje děti ho doslova milují – buď jen takto do skleničky a nahoru s malinami, anebo ho používám i jako různé náplně do košíčků.
Svačinky jsou vůbec mé oblíbené téma – moc mě baví je vymýšlet a hledat zdravou alternativu toho, co se dá běžně sehnat v supermarketu. A baví mě to i na cestách (celkem obsáhlý článek, kde popisuji pár tipů, jak řešíme svačinky na cestách, najdete zde)
Tento recept pro vás zrovna sepisuji na hotelovém pokoji.
Po dlouhé době nemám k dispozici kuchyň, tak momentálně řeším svačinky tak, že vybírám „nejmenší možné zlo“ v hotelových restauracích. Někdy je to celkem fuška. 🙂
Ale jsem ráda, že je léto a často se to dá řešit čerstvým ovocem (a to je na Sicílii doslova luxusní).
Jinak doma řešíme zdravé svačinky celé léto domácími zmrzkami. Jsou jednoduché, zdravé a rozhodně levnější, než kdybych měla denně kupovat nějaké u stánku.
A teď už k receptu:
Jednoduché, ne?
Povedl se Vám recept? dejte mi vědět – udělá mi to radost. 🙂
Budu se těšit příště!
Maria
PS: Jinak jestli chcete trochu inspirace na zdravé svačinky, tak si stáhněte e-book „5 ořechových pochoutek (nejen pro děti)“. Je úplně zdarma. 🙂