Kakaovo-mandlový krém s malinami

Jenoduchý kakaový krém s malinami. Vegan s kokosovým mlékem

Miluju jednoduché recepty se skvělým výsledkem a tohle je rozhodně jeden z nich. Takže jestli máte rádi kombinaci hořké čokolády, malin a mandlí, tohle určitě vyzkoušejte.

Je to také ideální svačinka do skleničky, kterou můžete vzít s sebou. Krásně drží tvar, a když ho budete uchovávat v lednici, příjemně vás ochladí (krom toho, že díky mandlovému máslu také trošku zasytí).

Skvělou konzistenci tomuto krému dává kombinace kukuřičného škrobu a práškového agaru (agar-agar je mořská řasa, která se chová jako želatina – ale rostlinného původu).

Krém vám bez problémů vydrží 3 dny v lednici, takže si jej můžete připravit klidně do zásoby (trochu). A budete ho mít po ruce, protože když už má dítě (nebo vy) hlad, tak je pozdě začít shánět nějakou zdravou alternativu.Moje děti ho doslova milují – buď jen takto do skleničky a nahoru s malinami, anebo ho používám i jako různé náplně do košíčků.

Kakaový krém s mandlovým máslem a malinami.

Lahodný kakaový krém který budete mít připravený za chvilku.

 

Svačinky jsou vůbec mé oblíbené téma – moc mě baví je vymýšlet a hledat zdravou alternativu toho, co se dá běžně sehnat v supermarketu. A baví mě to i na cestách (celkem obsáhlý článek, kde popisuji pár tipů, jak řešíme svačinky na cestách, najdete zde)

Tento recept pro vás zrovna sepisuji na hotelovém pokoji.

Po dlouhé době nemám k dispozici kuchyň, tak momentálně řeším svačinky tak, že vybírám „nejmenší možné zlo“ v hotelových restauracích. Někdy je to celkem fuška. 🙂

Ale jsem ráda, že je léto a často se to dá řešit čerstvým ovocem (a to je na Sicílii doslova luxusní).

Jinak doma řešíme zdravé svačinky celé léto domácími zmrzkami. Jsou jednoduché, zdravé a rozhodně levnější, než kdybych měla denně kupovat nějaké u stánku.

 

Kakaový krém s mandlovým máslem. Bez lepku, mléka a cukru.

oblíbená svačinka našich dětí. Kakaovo-mandlový krém bez lepku, mléka a cukru.

 

A teď už k receptu:

Na 4 skleničky budete potřebovat:

  • 300 ml rýžového mléka (můžete zkusit domácí podle návodu zde)
  • 2 plné lžičky mandlového másla (asi 35 g)
  • 3 plné lžičky kvalitního neslazeného kakaa
  • 4 lžíce medu (asi 20 g)
  • 50 ml studeného rýžového mléka + 2 lžičky kukuřičného škrobu + ½ lžičky práškového agaru
  • Čerstvé maliny na ozdobu

 

Krém nechte několik hodin odpočinout v lednici. Díky agaru krásně ztuhne.

Postup:

  1. Za stálého míchání přiveďte k varu rýžové mléko s mandlovým máslem, kakaem a medem.
  2. Mezitím si připravte směs studeného rýžového mléka, škrobu a agaru. Důkladně rozmíchejte.
  3. Hned jak se kakaovo-mandlová směs začne vařit, přilijte dovnitř a nechte projít varem (pořád míchejte.)
  4. Nalijte do připravených skleniček a nechte pár hodin (nebo přes noc) ztuhnout v lednici.
  5. Před podáváním ozdobte čerstvými malinami a spotřebujte do 3 dnů.

Jednoduchá a zdravá svačinka – kakaový krém s mandlemi

 

 

Jednoduché, ne?

Povedl se Vám recept? dejte mi vědět – udělá mi to radost. 🙂

Budu se těšit příště!

Maria

PS: Jinak jestli chcete trochu inspirace na zdravé svačinky, tak si stáhněte e-book „5 ořechových pochoutek (nejen pro děti)“. Je úplně zdarma. 🙂

 

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.