Jedna z mých oblíbených rychlovek. Když máte uvařenou cizrnu (a ideálně i rýži), tak je tohle jídlo připravené za chvilku.
Mám všeobecně ráda cizrnu. A taky kari koření. 🙂
Na blogu můžete najít recept na cizrnovo-batátové curry, nebo indickou cizrnu s cherry rajčátky. Obojí mám moc ráda.
Tohle kari je ale víc “omáčkovější“ a asi proto chutná i dětem. Neplave v té omáčce totiž žádná další zelenina, která se jim tam moc nelíbí. 🙂
K tomuto kari se skvélé hodí rýže basmati a zelenina z horkovzdušné fritézy.
Nemáte horkovzdušnou fritézu? To nevadí – úplně stejně se dá zelenina i upéct v troubě, jen bude o něco méně křupavejší.
Cizrna se také dá skvéle doplnit klasickým zelným salátem. (Připravuji ho z čerstvého zelí s mrkví nakrájeného na tenké proužky, pak přidám sůl, mletý pepř, olivový olej a trošku vinného octu nebo citrónové šťávy).
Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, tak postupujte stejně, nakrájenou a ochucenou zeleninu rozpostřete na pekáček vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 20 – 25 minut.
Rýži připravte podle návodu na obalu, zalijte horkou cizrnou na kari, ozdobte sezamovými semínky (můžete vynechat) a vychutnejte si skvělou kombinaci exotického koření, kokosového mléka a cizrny.
Povedl se vám recept?
Vyzkoušejte další. 🙂 V nové kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru jich najdete hned 60. Všechny zdravé, jednoduché a pro celou rodinu. Víc o kuchařce >>>