Znáte tajemství jemných a voňavých bezlepkových koláčů?

Ve skutečnosti je jich několik, ale jedno je podle mě úžasně jednoduché a vylepší téměř každý recept: 

Ráda připravuji domácí zdravé koláče. Mám ráda, když si během práce u dopolední kávy můžu vychutnat svou „druhou snídaní“, třeba nadýchaný muffin nebo kousek zdravého koláče. 

A jaké je tajemství, aby byly jemné a voňavé?

Použijte mandlovou mouku: je skvělou přísadou pro bezlepkové pečení. 

Mandlová mouka je Je 100% bezlepková a má spoustu zdravotních přínosů, takže pokud z ní ještě nečete, tak ji rozhodně vyzkoušejte.

Mandlová mouka, nebo jen mleté ​​mandle, je tajemstvím, jak dát koláčům, sušenkám nebo muffinům neodolatelnou jemnost a vůni.

A pak je tu ještě jedna věc, díky které budou vaše koláče ještě chutnější:

Zkuste si čerstvou mandlovou mouku připravit sama:

Není to nic složitého. Na 100 gramů mandlové mouky stačí rozmixovat 100 gramů mandlí. To je vše. 🙂

Jen doporučuji mandle předtím propláchnout pod studenou vodou, poté vysušit na pánvi a rozmixovat až když úplně vychladnou.

Tento krok sice není nutný, na výslednou chuť to vliv nemá, ale odstraníte tak z mandlí případné nečistoty a plísně)

Chcete si připravit něco dobrého z mandlové mouky?

Vyzkoušejte některý z těchto receptů:

mandlový koláč s malinami.
Malinovo-mandlová bublanina
bezlepková mandlová bábovka
Bezlepková mandlová bábovka
Třešňový koláč bez lepku
Třešňový koláč s drobenkou
Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.