Ve skutečnosti je jich několik, ale jedno je podle mě úžasně jednoduché a vylepší téměř každý recept:
Ráda připravuji domácí zdravé koláče. Mám ráda, když si během práce u dopolední kávy můžu vychutnat svou „druhou snídaní“, třeba nadýchaný muffin nebo kousek zdravého koláče.
Použijte mandlovou mouku: je skvělou přísadou pro bezlepkové pečení.
Mandlová mouka je Je 100% bezlepková a má spoustu zdravotních přínosů, takže pokud z ní ještě nečete, tak ji rozhodně vyzkoušejte.
Mandlová mouka, nebo jen mleté mandle, je tajemstvím, jak dát koláčům, sušenkám nebo muffinům neodolatelnou jemnost a vůni.
Zkuste si čerstvou mandlovou mouku připravit sama:
Není to nic složitého. Na 100 gramů mandlové mouky stačí rozmixovat 100 gramů mandlí. To je vše. 🙂
Jen doporučuji mandle předtím propláchnout pod studenou vodou, poté vysušit na pánvi a rozmixovat až když úplně vychladnou.
Tento krok sice není nutný, na výslednou chuť to vliv nemá, ale odstraníte tak z mandlí případné nečistoty a plísně)
Vyzkoušejte některý z těchto receptů: