Miluji nepečené dezerty, dorty a mini cheesecaky do skleniček. Hlavně v létě, kdy je připravuji s sebou i na výlety. Pár hodin v přenosné lednici vydrží bez problémů a máme tak osvěžující zdravou svačinku.
Jedinou nevýhodou je, že na přípravu musíte myslet trošku předem – ideálně den předtím. Každá vrstva totiž potřebuje trochu času v lednici, aby ztuhla. Aspoň 1–2 hodiny na prostřední kokosovou vrstvu, zbytek pak nechávám přes noc. Ráno jsou pěkně vychlazené a vydrží tak v přenosné lednici několik hodin.
zdravá svačinka nejen na cesty
mandlovo-datlovou směs dobře stlačte. Já jsem použila tubu od zubní pasty.
Kokosové mléko lijte přes lžíci, aby se nenarušila spodní vrstva.
nechte ztuhnout v lednici, ideálně přes noc
Postup vypadá složitě, ale není. 🙂
Vrchní vrstvu můžete obměňovat podle toho jaké máte ovoce. Výborná je z jahod malin, nebo manga. Vše je čerstvé, takže určitě spotřebujte do dvou, maximálně tří dnů.
Mějte se krásně!
Maria Jurková
Stáhněte si zdarma eBook:
5 ořechových pochoutek nejen pro děti“ a připravte si něco dobrého ke kávě. Recepty jsou přirozeně bez lepku, mléka a samozřejmě cukru :-).